lankahullaannus

helmikuu 2, 2014

i bet he liked gaultier.

Filed under: lapasia — by hillanen @ 07:07
Tags:

Snapdragon flip-tops by Ysolda Teague  (pattern available for purchase via ravelry)

SweetGeorgia Yarns Superwash Worsted, raspberry, 97 grams

3,5 mm circular needle

Aivan ihana lapasmalli. Ohje loistavan selkeästi kirjoitettu, ei kertakaikkiaan mitään valittamista. Se on erityinen hienous, että peukalokiilan lisäykset on piilotettu palmikkokuvioon. Mie en koskaan neulo kiilattomia lapasia, sillä nehän ovat aivan järjettömiä, kun peukalonhangalle ei ole tilaa, lapanen vain venyy ja menee rikki. Rumaltakin se näyttää, kun lapanen venyy ja näyttää lähinnä tuskaa kärsivältä…Monet kirjoneulelapaset erityisesti ohitan jo heti suorilta puuttuvan peukalokiilan vuoksi. En oikeesti tajua sitä kiilattomuutta. Ei se silmukoiden lisääminen nyt niin vaikeaa voi olla.

Kätevätkin ovat mielestäni tuon käännettävän läpän ansiosta. Läppää varten silmukat poimittiin suoraan langalle neuleen läpi, kovasti oli ovelaa ja hienoa. Palmikkokuvio on vielä järjettömän kaunis.

Huomaatteko, olen yrittänyt kunnostautua siinä, että tekisin enemmän kädenlämmittimiä? Jos en tietoisesti tee sitä, niin neulon vain takkeja, mekkoja, huiveja ja sukkia. Jotenkin ne lapaset aina jää neulomatta ja sitten palelee…tai sitten ei voi käyttää tietynväristä pipo-huivi-käsine-settiä ollenkaan, jos ne käsineet puuttuu! Ah, first world problems much?

Mainokset

28 kommenttia »

 1. Heh, et tosiaan neulo ”vain” takkeja, mekkoja, huiveja ja sukkia…
  Upeat lapaset!

  kommentti Kirjoittanut Sanna — helmikuu 2, 2014 @ 09:44 |Vastaus

  • Heh, no ehkä se ei ole ”vain”, mutta jotenkin aina ärsyttää kun helposti jätän täysin huomiotta kaikki kädenlämmittimet vaikka ne on kyllä tarpeen. :) Kiitos.

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 10:05 |Vastaus

 2. Ihanat lapaset! Juuri tuollaiset tarvitsisin, pitääpäs lisätä listalle.

  kommentti Kirjoittanut Kaisa — helmikuu 2, 2014 @ 09:44 |Vastaus

  • Kiitos! Suosittelen kyllä neulomaan nämä :)

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 10:04 |Vastaus

 3. Olen NIIN samaa mieltä peukalokiilattomista lapasista! Neulon kiilan aina ja kaikkiin lapasiin. On kyllä kiva palmikkokuviointi, Ysolda se osaa.

  kommentti Kirjoittanut TiiQ — helmikuu 2, 2014 @ 09:59 |Vastaus

  • Tästäkin ollaan yhtä mieltä :D Multa jää vaan jotenkin neulomatta ne mallit, missä ei oo kiilaa, vaikka voishan sitä aina soveltaa, mut ei aina jaksa. Ysolda kyllä osaa tehdä kaunista.

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 10:02 |Vastaus

 4. Oi, ihana blogi, rakastan sitä tunnetta, kun jonkun blogia lukiessa tulee sellainen ”vau, ei ole todellista, että joku osaa tuollaista!”- olo ja sellaisen täältä löysin! Inspiraatiota ja (käsityö)seikkailun tunnetta, kun näkee jotain niin hienoa, että tietää, ettei ainakaan vielä osaa, mutta on siis vielä valloitettavaa. Kiitos kovasti! Ihania juttuja olet tehnyt!

  Maija

  kommentti Kirjoittanut Maija — helmikuu 2, 2014 @ 10:50 |Vastaus

  • Oih, kiitos kauniista sanoista. En minäkään ole aina osannut, tai ainakaan uskonut osaavani, mutta nykyään teen vaan enkä mieti. Jos on hyvät ohjeet, niin ei siinä kovin helposti metsään mene. :) Toki kokemus auttaa. Mutta kiitos kovasti, aivan liikutuin, ihana jos voi inspiroida ihmisiä.

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 12:15 |Vastaus

 5. Todella upeat! Mä tykkään kans tommosista ovelista kavennusten ja lisäysten piilottalusta, vaikka juuri lapasten kohalla ei haittaa kiilattomuus ko on tämmöset mustakalan kädet :D

  kommentti Kirjoittanut Berenike — helmikuu 2, 2014 @ 12:24 |Vastaus

  • Hih, mustekalan kädet :D Mie oonki miettiny, että onko miun kädet jotenki vääränlaiset kun ne kiilattomat ei istu yhtään. Mut onhan ihmisten jalkojen muodossakin niin paljon eroa, että miksipä ei myös käsien, ja varmaan sitten toisille kiilattomat lapaset istuvat. Hyvä niin. Kiitos kehuista :)

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 17:52 |Vastaus

 6. Ihanat lapaset! :) Samaa mieltä olen, kyllä lapasissa täytyy kiilapeukalo olla. Teen sellaiset jopa pikkulasten lapasiin, joihin useimmiten ohjeissa tehdään vaan aukkopeukalo. Kirjoneuleissakin on yleensä se kämmenpuoli jotain yksinkertaisempaa kuviota, sellaiseen on aika helppo se kiila lisätä. Ja jos haluaa korostaa kiilaa, lisäykset voi aina neuloa samalla värillä, näyttää kirjoneuleessa tyylikkäältä!

  kommentti Kirjoittanut MariJ — helmikuu 2, 2014 @ 15:48 |Vastaus

  • Kiitos. No miekii varmaan tekisin vaikka vastasyntyneen lapasin kiilat, jos nyt ylipäätään semmoisia joskus neuloisin :D Kun ei vaan kestä kiilattomuutta. Toki kiilan voi soveltaa sinne myös itse, kun vaan jaksaa. Mutta kuten sanottua, saan aika huonosti aikaiseksi näitä käsiasioita ylipäätään, niin voi johtua siitä, että sitten vaan ohitan ne kiilattomat…Tykkään kyllä miekin siitä,miltä näyttää kun lisäykset on tehty samalla värillä :)

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 17:50 |Vastaus

 7. Kauniit lapaset!

  kommentti Kirjoittanut Lankakeiju — helmikuu 2, 2014 @ 16:43 |Vastaus

 8. Todella herkullisen näköiset lapaset! Ja varmaan näppärätkin käytössä tuon pääliosan takia. Mun käteen sopii mainiosti myös ne kiilattomat peukut, mutta käteni onkin melko kapoinen ja suora, eli ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa…

  kommentti Kirjoittanut A-L — helmikuu 2, 2014 @ 16:49 |Vastaus

  • Kiitos! Erittäin käteviksi nämä olen todennut käytössä. Miun käsi on varmaan liian lihaksikas niihin kiilattomiin :D

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 2, 2014 @ 17:48 |Vastaus

 9. Kauniit! Mullakin on tuo malli, pitänee kaivaa esiin. Ihana värikin!

  kommentti Kirjoittanut JennyF — helmikuu 2, 2014 @ 17:12 |Vastaus

  • Kiitos. :) Ehdottomasti kannatan esiin kaivamista sekä neulomista. :)

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 12, 2014 @ 21:27 |Vastaus

 10. Aivan ihanat lapaset!

  kommentti Kirjoittanut Elina — helmikuu 2, 2014 @ 17:37 |Vastaus

 11. Minulla kun on tuo lapsrakas tuomassa lisävauhtia ja jännitystä arkeen, ei ehdi nykyisellään niin hyvin perehtyä kaikkiin kiinnostaviin malleihin ja helposti tuleekin valittua hyllystä jotakin entuudestaan tuttua. Itse tykkään neuloa jotakin, joka ei ole liian haastavaa, mutta jossa opin jonkin uuden jipon, olipa se sitten erilainen logiikka tehdä asioita tai jokin hieno tekninen yksityiskohta. Se antaa minusta eniten neulojana. Onkin hurjan ihana, kun sinulla on tapana kaivaa erilaisia mielenkiintoisia ja hurjan kauniita malleja, esitellä niiden yksityiskohdat ja erikoisuudet ja antaa täten inspiraatiota itselle, mitä voisi seuraavaksi kokeilla <3 Ainut mitä välillä mietin, että ylittääkö joku valitsemasi malli oman taitotasoni, mutta usein olet kyllä tunnollisesti purkanut myös muut tuntosi eli oliko vaikea tai erityisen hidas tehdä tai millaista oli tulkita ohjetta. Niiden avulla onkin ollut helppo tehdä valintoja :)

  Mikä siinä muuten onkaan, että sukat tuntuvat aina luontevammalta työltä aloittaa jos ei muutakaan keksi? Miksi lapaset ja kämmekkäät tuntuvat jotenkin vaikeilta? Johtuuko se siitä, että sukkia tekee niin paljon enemmän, ettei niissä tarvitse miettiä enää niin paljon? En tiedä, mutta kun sukkahyllyt pursuilevat, voisi hyvinkin keskittyä välillä käsiin.

  kommentti Kirjoittanut Annis — helmikuu 3, 2014 @ 10:56 |Vastaus

  • Miekii kyllä tykkään nimenomaan siitä, kun neuloessa jotain mallia oppii jotain uutta, näkee jonkin asian eri tavalla. Mie olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen, jos blogistani on jotakin hyötyä ja inspiraatiota! En usko että neulomani asiat ylittävät taitotasoasi, kyllähän ne ohjeet avautuvat kun vain ryhtyy toimeen. ;) Sukat ovat kyllä helppo aloitettava, ja käsiasiat jäävät niin helposti varjoon. Kävisiköhän niin, että jos neuloisi putkeen vaikka kahdetkymmenet lapaset/sormikkaat tms, ne jäisivätkin normaaliksi neulottavaksi muiden asioiden rinnalle…vai palaisinko tyytyväisenä muihin neulottaviin, että huh, onneksi ei tartte enää neuloa niitä :D

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 3, 2014 @ 17:03 |Vastaus

 12. Nää on tosi kauniit lapaset! Itelläki ollu jonossa ikuisuuden!

  kommentti Kirjoittanut Hansu — helmikuu 3, 2014 @ 16:11 |Vastaus

 13. Kauniit on! Mutta eikö tuo lenkki kärjessä jää kiinni joka paikkaan? :D

  kommentti Kirjoittanut Emma — helmikuu 4, 2014 @ 12:32 |Vastaus

  • Kiitos. Ei oo ainakaan tähän mennessä jäänyt, mutta hassu se vähän on kyllä :D

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 4, 2014 @ 12:54 |Vastaus

 14. Ah, vaikuttaapa kivalta mallilta. Nätit!

  kommentti Kirjoittanut ArualMaria — helmikuu 7, 2014 @ 10:17 |Vastaus

  • On kyllä oikein kiva :) Kiitos.

   kommentti Kirjoittanut hillanen — helmikuu 7, 2014 @ 13:29 |Vastaus


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: